Synstræning hos Passagens Optik i Roskilde

Et godt syn handler ikke kun om at kunne læse det med småt. Dine øjne skal være i stand til at samarbejde. Det vil sige, at det såkaldte samsyn fungerer. Fungerer samsynet ikke optimalt, vil man typisk opleve hovedpine, koncentrationsbesvær, læsevanskeligheder og problemer med at fokusere. Heldigvis kan man træne øjenfunktionen og afhjælpe synsproblemerne.

Er der behov for synstræning?

En almindelig synsprøve kan ikke afsløre, om der er problemer med samsynet. I stedet kræves en specialiseret prøve for at vurdere, om du har gavn af synstræning. Prøven anvendes typisk ved symptomer som dobbeltsyn eller træthed ved læsning. Problemerne kan også vise sig gennem manglende koordination og motoriske problemer, såsom:

  • At have svært ved at orientere sig i trafikken.
  • At man lukker det ene øje ved læsning.
  • At man springer en linje over eller genlæser den samme linje, man lige har læst.
  • At have svært ved at gribe en bold eller balancere på en bom.

Oplever du nogle af disse tegn, kan det være tegn på, at dine øjne har svært ved at arbejde sammen. Vi anbefaler derfor at bestille en tid hos din optiker, så du kan få undersøgt dit syn og høre nærmere om dine muligheder for synstræning.

Sådan fungerer synstræning i praksis hos din optiker i Skærbæk

Hos Passagens Optik i Roskilde består et synstræningsforløb af hjemmeøvelser samt øvelser og praktisk vejledning hos optikeren. Forløbet vil blive tilpasset dine behov, og træningen kontrolleres gennem hele forløbet af optikeren.  Ved synstræning arbejder man ikke blot med synet men også med reflekser, koordination, balance og motorik. Formålet med synstræning er at udvikle og forbedre dit syn, så du får en mere effektiv og præcis synsfunktion. Du skal bruge cirka 15-30 minutter om dagen på øvelser, men du opnår til gengæld hurtigt resultater.

DOWNLOAD VORES FOLDER OM SYNSTRÆNING